Pendedahan Eksklusif Rahsia Bisnes Emas Public Gold

sumber:-http://www.pokli.com/2009/12/pendedahan-eksklusif-rahsia-bisnes-emas.html

Salam
Pokli nak kongsi ilmu kenapa orang berlumba2 beli emas dan jadi agen public gold…sebenarnya adalah kita boleh jana pendapatan atas penjimatan yang diberikan…

yela cuba korang bayangkan…jadi agen dapat komisen 1.5% dari harga semasa….katakan harga emas hari bagi 20g = RM2695…korang akan dapat komisen 1.5%=Rm40.40…..bayangkan kalau setiap hari dan mmg betul terjadi orang beli emas 4-5 keping sehari…dah berapa komisen?????? tu baru sehari…camna kalau 10-20 keping sebulan…….kalau nak best lagi…..1-2kg sebulan??? berapa komisen yg agen-agen dapat?

Inilah yang di panggil teknik BUY LOW SELL HIGH…….setiap hari org nak order dapat harga murah…..tapi benda ni adalah tercapai kepada orang yg mmg kaki bisness la…yg nampak peluang cerah nak buat duit…yela..sapa nak bagi wang mudah2 kalau bukan Tokey Emas PG…terima kasih kepada Public Gold Sebab bagi peluang kepada kami peniaga2 kecil dapat laa berbisness……
dan yang paling best……harga emas makin naikkkk…tak kisah pun harga emas naik ke turun…kita dapat duit……sbb tu la kedai emas bisnes diaorang sustain sampai bila2……..itulah rahsia nya……

belum masuk lagi emas yang diaorang beli daripada orang yang trade in….dah dapat harga “BUYING”….murah dah 5-6%………wah wah wah…….tu dah untung atas angin (ehh betul ke ayat ini?)….kira untung perniagaan la…….dan kalau dah kaya kena la bayar zakatttt……2.5% je daripada keuntungan perniagaan…..

Pokli suka kongsi perniagaan franchais Public Gold ini sbb :

1) Sistem yang bagus & berjaya…..boleh cek harga 24jam…..via website….via sms….call….pembahagian komisen yg telus…. http://www.publicgold.com.my/ & http://www.publicdinar.com/

2) Beli emas dapat emas…bukan beli emas dapat surat…dapat kontrak….tu yg the beauty part of Perniagaan EMAS PELABURAN…….(komisen lagi tuh…)

3) Perlu ada orang yang berjaya……pokli sendiri mendapat didikan admin jutawanemas.com…..en syukor menjadi mentor pokli sehingga berjaya sampai sekarang….terima kasih sifu….sifu syukor ini telah mendapat pendapatan RM20k sebulan hasil perniagaan emas public gold nih…..(psssttt: beliau pun nak resign dari makan gaji sbb nak jadi tokey emas sepenuh MASA)

4)Ilmu dan maklumat yang lengkap….mmg utk berjaya kita perlu ada kemahiran…ilmu….maklumat yang mencukupi….nak ilmu boleh download di tepi kanan blog pokli ini…ada slide presentation/bonus emas..free of charge…….dah ada ilmu baru la bergerakkkk majuuuu…………

kalau anda ada modal yang banyak boleh jadi MASTER dealer……dapat komisen 2.0%……..tengok bawah rangkaian pokli ada ramai dah jadi master dealer……lagi best dapat komisen 2% dan overiding 0.5%…
dapat komisen atas jualan anak2 buah 0.5%….ini di kira mcm PASIF Income……duduk diam2 dapat duit….itu la pasif income yang sebenarnya………En syukor pasir income dah banyakkkk gilerrrr…..yela…semua agen2 bawah dia ada berapa RATUS oranggggggg!!!!!!!!!!!!!!!! alhamdulillah…

apa lagi?? anda nak tahu??? boleh call pokli……pokli boleh ajar A-Z pasal pelaburan emas dan bisness emas…….janji anda ada duit dan sanggup nak terjun ke dalam dunia PERNIAGAAN emas…kalau anda rajin download la slide-slide presentation pokli wealth management………dan tgk la cara2 dan komisen pokli di http://www.emaspokli.blogspot.com/

ILMU adalah untuk di kongsi dan di manafaatkan…..kadang2 kita tak ada duit pun boleh buat duit…..pokli nak bagi duit kepada sapa2 yang rekemen orang jadi agen bawah pokli.com………..mcm Pemaju Perumahan buat……BUYER GET BUYER Program….tapi pokli nak bagi Agent Get Agent program…..pokli nak hadiahkan RM50 kepada sesiapa yg takde duit tapi nak HADIAH daripada PWM…..

Sharing is CARING….

13 Respons to “Pendedahan Eksklusif Rahsia Bisnes Emas Public Gold”

  1. syamsiah Says:

    duit ada sikit,emas ada sikit nak jadi agen bawah pok li cmna?

  2. Aniza Zaza Says:

    tolong nasihatkan org melayu kita yang terlebih 916 instead of 999

  3. yusof Says:

    saya berminat untuk menceburi bisnes emas 916, tapi tak tahu buat persiapan permulaan dan jenis-jenis bisnes emas. Minta nasihat dan rujukan daripada yang berpengalaman. Insyakallah kalau ada rezeki saya akan mengusahakannya.

    • Mohd Hasfarizan Md Hashim Says:

      jika anda berminat bagus…perniagaan emas merupakan satu perniagaan yg dapat bertahan lama…cuma kita kena rancang emas jenis apa yg kita nak jual…sebab ada 2 jenis emas diluar sana…emas pelaburan dan emas perhiasan…dan jenis-3 ketulinan jugak..terpulang kepada saudara..
      insyaallah saya akan berikan buat pikiran pendapat dan nasihat mengikut pengalaman saya…
      saudara boleh layari blog saya lagi http://www.geng916.com untuk membaca beberapa artikal yg lain…

  4. abdul halim bin busrara Says:

    nk thu,msuk bisnes ni,,modal paling minimum berapa RM…

  5. naim Says:

    bleh terangkan x tentang pembelian mas 999…then kita simpan di ASB

  6. Kasmania Akil bin Kassim Says:

    salam…
    khaifa haluka..
    maaf ganggu…
    macam mana ana nak masuk bisnes ni..
    cara bisnes ni halal di sisi syarak ker…
    kalu betul halal, harap dapat bantu ana sehingga berjaya….

    • Mohd Hasfarizan Md Hashim Says:

      wsalam…
      tiada masalah..tuan tidak ganggu saya
      nak mulakan biz ini tuan kena ada modal…setakat nie ada 2 jenis syarikat…1) melayu….2) cina…tuan boleh pilih
      ok saya mulakan cerita 1-1
      syarikat melayu bernama goldcrest pavilion, lokasi di Nilai N.Sembilan sahaja
      produk jualan , gold bar 999.9 dinar 999 dan barang kemas 999,
      modal nak sertai syarikat ini adalah RM5000 kena beli 1 utas gelang tangan 999 dan 1 dinar 999 sahaja
      komisyen kepada dealer adalah setiap pembelian dibayar RM1 untuk 1gram…jika beli rantai tangan 30gram…maka komisyennya adalah RM30
      ada beza belian diantara pembeli dan pengeadar…contohnya harga retail untuk pembeli adalah RM172/gram….harga untuk dealer adalah 8% lebih murah
      tiada cawangan disetiap negeri

      syarikat cina
      syarikat ini digelar Public Gold
      telah tersohor dimalaysia
      syarikat ini HQnya di penang….dan setiap negeri ada cawangannya
      produk jualan, jongkong emas 999.9, dinar 916, jongkong perak 999 dan barang kemas 916
      modal adalah RM20,000.00 (untuk membeli sebarang produk syarikat)
      mempunya sistem pelaburan jual beli emas yg terbaik
      komisyen untuk dealer adalah 1% dari pembelian….jika mencapai target sale…komisyen akan dinaikkan kepada 1.5% dan 2%
      komisyen jualan balik pun ada sebanyak 0.5%

      kedua-2 syarikat ini tidak mengamalkan MLM…
      kedua-2 melakukan urusniaga jual beli emas sahaja..jadi sah disi undang-2…dan halal jika kita faham akan uruniaga jual beli emas….

      untuk lebih lanjut dan bimbingan boleh hubungi saya 0134353317
      sila layari blog terbaru saya…www.geng916.com
      yang ini dah lama…
      sekian terima kasih

      geng916
      rakan emas anda


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: